SELMA  PedNet

Skip Navigation Links.
Skriv ut sidan

A2 LOGGA IN

När du sitter vid en dator där programvaran FirstClass finns installerad, letar du upp ikonen för FirstClass/PedNet. Ibland kan ikonen vara benämnd som FirstClass, ibland som PedNet och ibland kanske som MalmoInfo.



Ikonen hittar du antingen på datorns skrivbord eller i Start-menyn som du fäller upp från bildskärmens nedre vänstra hörn. (Sitter du vid en plattformsdator finns ikonen i programfönstret.)



När du har klickat på PedNet-ikonen kommer det upp en inloggningsruta. Kontrollera så att du har rätt adress i fältet för server: fc.pub.malmo.se



Om det står något annat än fc.pub.malmo.se, klickar du på den lilla pilen längst till höger i fältet för ”Adress:”. Då ser du eventuellt fler serveradresser som du kan välja mellan. Har du laddat ner programmet från www.pedc.se, så gäller ”home.fc” för PedNet, i annat fall kan det vara en förinställning till en annan serveradress. Alternativt kan du välja adressen ”PedNet.fc”.



Som du ser finns även serveradressen till MalmoInfo inlagd. Väljer du den serveradressen kan du logga in i MalmoInfo med dina inloggningsuppgifter för MalmoInfo. Skriv in ditt användar-ID och lösenord i respektive fält. Var noga med att skriva in dem exakt så som de ska vara. Klicka på knappen Logga in.



Nu kommer du att bli uppkopplad till ditt personliga skrivbord i PedNet.

I avsnitt PedNet-B1 kommer du att få en orientering av vad som finns på ditt skrivbord.



Om du inte kommer in i PedNet:
Får du upp en ruta som säger att ditt användar-ID eller lösenord är ogiltigt? Försök igen. Kontrollera att du har skrivit in rätt tecknen i ditt användar-ID och lösenord. Kommer du trots det inte in får du kontakta ditt PedNet-ombud.



Kommer det upp ett meddelande om att det inte finns någon FirstClass-server kan det vara så att förbindelsen via nätet av någon anledning är bruten. Det kan t.ex. bero på att nätverkskabeln inte sitter i ordentligt, att serveradressen är fel eller att Internetanslutningen inte fungerar.